Deze dagen konden we lekker spelen met water. OOh wat was dat fijn en heerlijk om met dit warme weer lekker nat te worden. Met dit mooie weer, is het heerlijk om met water te spelen. Dat is lekker voor de afkoeling, maar ook heerlijk om mee te spelen. De kinderen hebben deze dagen heerlijk met water spelen. Door het warme weer zijn we bijna de hele dag buiten geweest. Wel zijn de kinderen goed ingesmeerd met zonnecrème.

Zonnecrème

We smeren voor we naar buiten gaan alle kinderen in met zonnecrème factor 50.

Bescherming tegen de zon is eenvoudig door te ‘smeren, kleren, weren’:

  • Smeer de huid in met zonnebrandcrème, bedek de huid met kleding en weer af en toe de zon door de schaduw op te zoeken.
  • Zorg voor schaduwplekken waar kinderen buiten spelen.
  • Stel richtlijnen op voor het insmeren met zonnebrandcrème.
  • Stimuleer kinderen op heel zonnige dagen een petje of hoedje te dragen ter bescherming tegen de zon.
  • Leg kinderen uit waarom ze beschermd moeten worden tegen de zon.
  • Betrek ook de ouders erbij. Idealiter voeren zij thuis hetzelfde gedrag uit, zodat kinderen niet beter weten dan zich te beschermen tegen de zon.

Veel drinken

Op dagen dat het echt prachtig warm weer is, drinken we extra veel water. We bieden de kinderen naast de 3x standaard op een dag, nu nog 2x of 3x  extra wat water aan. Soms ook lauwe thee. Dat vinden de kinderen ook erg lekker en dat is erg verfrissend als het warm weer is.

Om kinderen meer te stimuleren om water te drinken, kijk voor tips.

Is water drinken op de kinderopvang goed genoeg?

Goed en goedkoop: kinderen water geven om te drinken op de kinderopvang in plaats van ranja/ limonade of diksap. Consultatiebureaus adviseren – net als het voedingscentrum – om kinderen water te geven in plaats van zoete drankjes.

Kinderopvang Amstelveen

Jillz is al 11 jaar een betrouwbare kinderopvang in Amstelveen. Mocht u meer informatie willen ontvangen dan kunt u mailen naar info@jillzkinderdagverblijf.nl.

Aanmelden Jillz Kinderdagverblijf

Om u aan te melden klik hier op Aanmelden/registreren.

Facebook Jillz Kinderdagverblijf

Voor foto’s op Jillz Kinderdagverblijf Facebook pagina. Meer foto’s van onze nieuwjaarsgroet zie op Facebook en Instagram.

Instagram Jillz Kinderdagverblijf

Of volg ons op Instagram Jillz Kinderdagverblijf.