De kinderen hebben deze week sperziebonen uit onze biotuintje geplukt. De sperziebonen zijn heel goed en groot gegroeid. Morgen gaan we de sperziebonen lekker opeten tijdens de lunch.

Ons biotuintje groeit weer als kool, maar dan nu geen echte kool maar bijvoorbeeld sla. De kinderen hebben een paar weken geleden zaadjes geplant in de plantenbakken. en nu een paar weken latere zien we al mooie slablaadjes groeien. Elke dag gaan de kinderen die aanwezig zijn even kijken hoe het groeit en geven we de plantjes een beetje water want daar groeien ze mooi van en heet zonnetje schijnt de laatste tijd elke dag. Ik denk dat als we slablaadjes zoveel aandacht en liefde geven we heel snel van deze groente kunnen proeven.

Groente

In onze biotuintje hebben de kinderen met de leidsters verschillende groentes gezaaid. Sperziebonen, radijsjes en dan sla. Sla groeit het beste en radijsjes zien we ook opkomen. We zijn heel benieuwd. Vorig jaar hebben we gezien en geproefd dat het heel lekker is en nog gezond ook.

Groene kinderopvang

In de kinderopvang gaat het thema gezondheid steeds meer leven. Natuurlijke (groene) kinderopvang, goede voeding en voldoende bewegen dragen bij aan de gezondheid van zowel de kinderen als de pedagogisch medewerkers. Dit hebben we onder andere gedaan door een biologisch biotuintje met de kinderen aan te leggen. En van onze tuin een ontdekkingstuin te maken met veel uitdagingen. Want bewegen, gezond eten en buiten spelen zijn belangrijk voor de sociaal-emotionele, cognitieve en fysieke ontwikkeling van kinderen.

Kwaliteit en verzorging

Jillz Kinderdagverblijf volgt een uitgebreid pedagogisch beleid, waarin de sociale en motorische ontwikkeling van kinderen centraal staan. Er worden binnen en buiten het verblijf veel activiteiten georganiseerd. Hoewel Jillz Kinderdagverblijf geen officiële VVE locatie is, vinden we het belangrijk hier aandacht aan te besteden. Zo werken we met de VVE methode Peuterplein en Raai de Kraai.

Voor meer biogroente foto’s zie hier.

Biotuintje

Jillz Kinderdagverblijf heeft een klein biotuintje. Daar planten we verschillende zaadjes in of bollen of kruiden. Als ze dan gegroeid zijn en er zitten groentes aan dan eten we die met de kinderen op. Zo zien de kinderen hoe het groente groeit, waar het vandaan komt en hoe het vers smaakt.

De bloembollen komen uit. De kinderen hadden in september, oktober vorig jaar de bloembollen geplant en nu zien we ze opkomen. Het is ook veel te warm weer van het jaar. Samen met de kinderen zaaien we zaadjes in de grond. Dit kan in een bak zijn maar ook in de grond buiten ons hek of in plantenbakken. We geven de zaadjes water en kijken dagelijks of het goed groeit. Maar dit hadden we nog niet verwacht. Door het warme weer zijn de bloembollen erg vroeg in het jaar gegroeid. Maar wat zien ze er prachtig uit en het staat ook nog eens fleurig.

Biologisch

In onze bio tuin zaaien we met de kinderen samen verschillende groentes. Dagelijks kijken we dan hoe het groeit en bloeit. Dagelijks geven de kinderen water mocht dat nodig zijn. In de kinderopvang gaat het thema gezondheid steeds meer leven. Natuurlijke (groene) kinderopvang, goede voeding en voldoende bewegen dragen bij aan de gezondheid van zowel de kinderen als de pedagogisch medewerkers. Dit hebben we onder andere gedaan door een biologisch tuintje met de kinderen aan te leggen. En van onze tuin een ontdekkingstuin te maken met veel uitdagingen. Want bewegen, gezond eten en buiten spelen zijn belangrijk voor de sociaal-emotionele, cognitieve en fysieke ontwikkeling van kinderen.

Bij een groene opvang hoort ook veel bewegen bij en buiten spelen.

Bewegen

Bewegen is goed voor de kinderen en goed voor de gezondheid. Daarom gaan we minimaal 1x per dag naar buiten en als het kan wel 2x per dag. De kinderen kunnen dan lekker rennen en springen en hun energie op een goede manier kwijt. Ook gewoon een frisse neus halen is heerlijk. Je komt weer helemaal fit binnen.

Groente oogsten

We hebben al een aantal jaren achter elkaar verschillende groentes geoogst uit ons eigen bio tuintje. En heerlijk dat het smaakte, de kinderen vonden de sperziebonen, de tomaten maar ook de paprika’s erg lekker. Ze smaken voller en misschien ook omdat je ze zelf gezaaid en hebt zien groeien smaken ze nog lekkerder.

Voor meer foto’s van het groeien.

Kinderopvang Amstelveen

Jillz is al 11 jaar een betrouwbare kinderopvang in Amstelveen. Mocht u meer informatie willen ontvangen dan kunt u mailen naar info@jillzkinderdagverblijf.nl.