Vandaag hebben we met een aantal kinderen sportdag gevierd bij BSO KindZijn. De kinderen leerde op spelenderwijze al wat bewegen in houdt en dat het heerlijk is om te sporten.

Leren door bewegen

Tegenwoordig zie je steeds meer kleine kinderen al op een telefoon, achter de televisie of op een tablet spelen. Dat is natuurlijk ook goed voor hun ontwikkeling, maar bewegen is natuurlijk veel belangrijker en vooral op deze jonge leeftijd.

Behalve leuk, is spelenderwijs leren bewegen ook belangrijk voor jonge kinderen. Voor hun coördinatie en zelfvertrouwen. En voor het leren van dagelijkse dingen, zoals kruipen, zelf eten of de trap op klimmen. Maar ook voor hun ontwikkeling op sociaal-emotioneel en cognitief gebied. Denk aan taal. Kinderen leren begrippen als boven, achter, links en rechts het beste door middel van bewegen.

Peutersport

Dreumesen en peuters hebben wel degelijk belang bij – en plezier in – sportief bewegen. Gelukkig bestaat er tegenwoordig van alles op gebied van peutersport. Je hebt kinderen die, zonder dat je ze hoeft te stimuleren, een natuurlijke neiging hebben om te bewegen en zichzelf uit te dagen op het gebied van balans, snelheid of behendigheid. Zelfs op heel jonge leeftijd. Ze zien een bal en rennen er non-stop achteraan.

Je zoon of dochter stimuleren en uitnodigen om te bewegen is belangrijk. Dat geldt ook zeker voor kinderen die uit zichzelf minder initiatief- of vindingrijk zijn, op het gebied van motoriek.

Het idee: kinderen op een speelse manier veel en gevarieerde bewegingen en vaardigheden aanleren. De nadruk ligt meestal op coördinatie en motoriek, maar vooral ook op plezier.

Medaille

Na een uurtje sporten en zat de sportdag erop. Alle kinderen kregen een mooie medaille om de goede prestaties die ze hadden geleverd. Nou van al dat rennen en bewegen krijg je honger. We hebben toen heerlijke boterhammen gegeten. Nog even spelen in de gezellige speeltuin van BSO KindZijn en dan weer terug naar Jillz.

Wat was het een gezellige, sportieve dag.

Voor meer info over BSO KindZijn zie hier of op onze site.

Voor meer foto’s zie hier.