Van de week hebben we onze springkussen opgeblazen. Wat een feest is dat. de kinderen vinden het altijd leuk als er weer iets anders is of wordt gedaan.

Feest

Van de week leek het wel of we feest aan het vieren waren, want we hadden onze springkussen buiten neergezet.

De kinderen vonden het geweldig. Lekker de schoenen uit en springen maar. Om de beurt mochten ze met zijn tweeën springen op de kussen.

Op deze manier kunnen ze weer hun energie kwijt en lekker bewegen.

Bewegen

Bewegen is heel goed voor de kinderen. Daar kan je het liefst al zo vroeg mogelijk mee beginnen. De kinderen leren we daarom op jonge leeftijd met verschillende actieve bewegingen.

zo gaan we bijvoorbeeld regelmatig dansen, spring spelletjes doen of een parcourtje uitzetten.

Door met elkaar bezig te zijn en lekker je energie kwijt te raken, ontwikkelen kinderen zich beter omdat ze zich hierdoor heel goed kunnen concentreren op andere dingen.

We gaan daarom minimaal twee keer per dag met alle kinderen buiten spelen.

Buiten spelen

Minimaal twee keer per dag gaan we met alle kinderen naar buiten. De kinderen vinden het heerlijk om naar buiten te gaan. In de gang als ze de schoentjes en jasjes aan doen, hebben ze al dikke pret met elkaar. Buiten spelen is ook goed voor de grove motoriek maar ook heerlijk om hun energie kwijt te raken.

Ook al ga je maar 15 minuten naar buiten doet dat al goed voor kinderen. Daarom gaan we ook in de winter met de kinderen naar buiten.

Als het lekker weer is gaan ook de allerkleinste mee naar buiten, je ziet dan vaak dat ze heerlijk om hun heen kijken en ook goed slapen als ze buiten zijn.

Het maakt dus niet uit voor jong en oud is buiten spelen fijn en goed.

Voor meer foto’s zie hier.