De stoomboot van Sint en Piet zat zonder kolen, maar gelukkig hebben de kinderen een mooie stoomboot gemaakt voor de Sint en de Piet. Hopelijk komen ze toch op tijd aan in Nederland.

Sinterklaas is weer in het land. De Sint en zijn Pieten zijn weer gezellig langs Jillz Kinderdagverblijf gekomen.

Cadeautjes en lekkers

De Sint en zijn Pieten hebben stiekem toen er geen kinderen waren cadeautjes en lekkers voor de kinderen gebracht. Dat was natuurlijk een hele grote verrassing.

Verkleedspullen

Ook heeft Sinterklaas verkleedspullen gebracht zodat de kinderen zich kunnen verkleden als een Pietje of als Sinterklaas. We hebben verschillende kleuren Pietenpakken gekregen maar het pak van de Sint is natuurlijk gewoon rood.

Activiteiten

Tot 6 december staan heel veel activiteiten in het teken van de Sint. Dat kunnen zowel activiteiten zijn met de grove motoriek zoals klimmen en klauteren om een Pietendiploma te halen of iets leuks knutselen of bakken. Vandaag hebben de kinderen de stoomboot gemaakt. Die heeft de Sint toch echt nodig om naar Nederland te komen.

Pepernoten bakken

Maar wat natuurlijk ook leuk is en ook lekker is pepernoten bakken. Samen met elkaar gaan we dan balletjes draaien en deze doen we in de oven. Daarna mogen de kinderen ze mee naar huis krijgen.

Winterklaasliedje

Zie ginds komt de stoomboot,
uit Spanje weer aan.

Hij brengt ons Sint Nicolaas,
ik zie hem al staan.

Hoe huppelt zijn paardje
het dek op en neer.

Hoe waaien de wimpels,
al heen en al weer.

Zijn Piet staat te lachen
en roept ons reeds toe:

“Wie zoet is krijgt lekkers,
wie stout is de roe!”

Oh, lieve Sint Nicolaas,
kom ook eens bij mij.

En rijd toch niet stilletjes
ons huisje voorbij.

Voor meer foto’s zie hier.

Kinderopvang Amstelveen

Jillz is al 11 jaar een betrouwbare kinderopvang in Amstelveen. Mocht u meer informatie willen ontvangen dan kunt u mailen naar info@jillzkinderdagverblijf.nl.

Facebook Jillz Kinderdagverblijf

Voor foto’s op Jillz Kinderdagverblijf Facebook pagina. Voor meer foto’s van het toneel stukje.