Aankomende donderdag hebben we een studiedag. Jillz Kinderdagverblijf is dan de hele dag dicht. De GGD komt langs om verschillende thema’s te bespreken en we krijgen een BHV cursus.

GGD

De GGD komt langs om verschillende thema’s met ons te bespreken en uit te leggen. De thema’s die we gaan bespreken zijn puberpeuters, de jongens en de meisjes, ontwikkeling van de kinderen. Alle thema’s werden duidelijk en goed uitgelegd en besproken. We konden tussendoor ook nog vragen stellen. Op het eind hadden we een actieve opdracht door op verschillende posters het verschil aan te geven tussen jongens en meisjes wat bij elke thema stond. en het is echt waar zo klein ze al zijn zie je echt verschil tussen jongens en meisjes. Grappig is dat om te zien.

BHV

Met het hele team gaan we een BHV cursus houden, We krijgen theorie en praktijk opdrachten. Met het hele team gaan we de opdracht dan uitvoeren. WE zijn benieuwd wat de instructeur voor onze studiedag in petto hebben. We hebben een evacuatieoefening opgedragen gekregen.

Evacuatieoefening

Er werden 3 teams gemaakt die ieder een andere opdracht kregen, 1 waren de leidsters, 2 waren de kinderen en 3 waren de. De leidsters wisten niet wat er aan de hand was, pas toen ze naar binnen mochten hoorden ze wat het was, Een keer was het brand in de droger en de andere keer brand in de meterkast. De eerste keer ging goed maar er waren nog wat punten waarop gelet moest worden. Bij de tweede keer nam een nieuwe groep de leiding en ging het nog beter. jaarlijks doen we altijd een onverwachte evacuatie, die houden we erin en nemen de punten die we nu geleerd hebben mee.
Laten we hopen dat het altijd een oefening blijft.

Een studiedag vinden wij erg belangrijk, om de hoogte te blijven van de nieuwe ontwikkelingen en scherp te blijven, want de ontwikkelingen veranderen best snel.

Voor meer foto’s zie hier.