We hebben van het weekend weer ons jaarlijks teamuitje gevierd. Erg gezellig was het. En we hadden geluk want het was ook nog eens prachtig weer. We zijn eerst bonbons gaan maken en daarna heb we High tea gegeten. Met 10 vrouwen zijn we op stap gegaan.

Bonbons maken

Wij zijn eerst in Haarlem bij een klein chocolade winkeltje met eigen keuken begonnen met onze workshop bonbons maken.

Olala Chocola Haarlem is gevestigd in een karakteristiek 17-eeuws monumentaal pand aan de Gedempte Oude Gracht 93. Deze ambachtelijke chocolaterie staat garant voor een breed assortiment van bonbons, chocoladerepen, chocoladecadeaus, maatwerk, relatiegeschenken en niet te vergeten de slagroomtruffels. Door een open werkruimte kunt u gelijk ervaren hoe deze producten tot stand komen.

Tevens worden er in dezelfde ruimte diverse workshops en kinderworkshops aangeboden. Tijdens deze workshops leert u meer over de achtergrond van de chocolade en over de ambacht zelf zodat u naar huis kunt gaan met zelfgemaakte bonbons. Tijdens de kinderworkshops worden er leuke creaties van chocolade gemaakt. Ook het opeten van de chocolade kan hier natuurlijk niet uitblijven. Workshops en kinderworkshops kunnen op aanvraag ook buiten de openingstijden gegeven worden.

Deze workshop duurt circa 2 uur. In die tijd krijgt u uitleg over de herkomst van chocolade, hoe er mee te werken en u gaat zelf bonbons maken.
Als eindresultaat heeft u 24 zelf gemaakte bonbons, waarmee u thuis nog lekker kunt nagenieten.

Na het bonbons maken, waar we haast niet van de chocolade konden afblijven en wat gelukkig ook niet hoefde, was ons teamuitje nog niet afgelopen. We gingen daarna nog High tea’en met zijn allen.

High tea

Gelukkig konden we met het mooie weer lekker buiten zitten High tea én. Een lange tafel was er voor ons gereserveerd. De tafel was al mooi gedekt met een leuk en mooi servies. En er stonden verschillende bloemen op tafel. Eerst kregen we hartige hapjes daarna nog meer zoetige lekkernijen. Tussendoor kregen we steeds thee geserveerd.

Het was een geslaagde zaterdag middag.

Voor meer foto’s zie hier.