Deze week beginnen we met MEMO theater voorstellingen. Erg leuk en afwisselend voor de kinderen. Er komt dan een artiest langs die voor de kinderen een voorstelling geven.

Corona en MEMO

Als MEMO langs is geweest, zijn de meeste kinderen door het dolle heen, ze vinden het erg leuk om met muziek, elkaar bezig te zijn. Het is net een kleine theater voorstelling die we met elkaar maken. We zijn heel benieuwd wie we na lange tijd weer mogen verwelkomen. Door de corona zijn ze lang niet geweest. Na afloop krijgen we een formulier voor de ouders mee met een code waar je dan nog meer muziek en filmpjes van de artiest kan zien.

Memorabele momenten

MEMO ook wel memorabele momenten genoemd of cultuur voor kleintjes.

Het nut van plezier

Hoe kom je er aan het einde van de dag achter wat je kind meegemaakt heeft bij de opvang? Misschien iets dat de kinderen raakte, iets wat ze samen met hun vriendjes hebben meegemaakt, iets prachtigs, spannend en bijna altijd nieuw. Met één blik op de artiestenpagina weet je welke MEMO-artiest de kinderen die dag hebben ontmoet. Door de sleutelwoorden heb je meteen aanknopingspunten om samen over de voorstelling te kletsen. Hiermee help je je kind om zélf over zijn of haar ervaring te praten en dat is wat we graag willen horen!

Wisselwerking tussen kind en artiest

MEMO heeft behoorlijk wat ervaring met kleine kinderen. In de loop der jaren hebben we meer dan 60.000 voorstellingen gegeven op meer dan 900 locaties. Zo weten we dat kinderen ontzettend veel waardering hebben voor muziek, dans en theater. Tegelijkertijd hebben óók onze artiesten hier profijt van; door het werken met kinderen ontwikkelen ze een eerlijke en interactieve relatie met hun publiek.

Leren is ervaren

Voor kinderen zijn MEMO voorstellingen nieuwe ervaringen met een grote aantrekkingskracht. Een voorstelling laat hen kijken, luisteren, zingen, bewegen, dansen en reflecteren. Kinderen zijn in staat om helemaal op te gaan in de muziek. Hierdoor krijgen ze de concentratie en de motivatie om nieuwe dingen uit te proberen en nieuwe woorden te leren. Dit zorgt ook voor een geweldige sfeer in de groep en levendige interactie tussen de kinderen, professionals op de groep en de artiest. De combinatie van begrip, gevoel en gezelschap is vormgevend voor hoe onze kinderen zich ontwikkelen.

Wat MEMO bereikt:

 • Talent introduceren bij kinderen en hierdoor hun eigen talent aanspreken
 • Diversiteit leren waarderen. Onze artiesten komen uit alle windstreken, kinderen
  zien ‘de onbekende’ schitteren
 • Spelenderwijs leren via intense ervaringen. Het ondergaan van emoties bevordert
  belangstelling en de wilskracht om iets nieuws te doen
 • Veelzijdige, brede ontwikkeling van de volgende vaardigheden:
  – cognitief (aandacht, begrijpen, geheugen)
  – motorisch (bewegen, instrument bespelen)
  – sociaal (luisteren, contact maken, samenzijn en op je beurt wachten)
  – emotioneel (gevoelens leren uiten, zelfvertrouwen ontwikkelen)

Voor meer foto’s van de muziekochtend.

Kinderopvang Amstelveen

Jillz Kinderdagverblijf is al 11 jaar een betrouwbare kinderopvang in Amstelveen. Mocht u meer informatie willen ontvangen dan kunt u mailen naar info@jillzkinderdagverblijf.nl.

Facebook

Voor foto’s op Jillz Kinderdagverblijf Facebook pagina