Deze periode zijn we begonnen met ons thema familie.

We doen dan allemaal leuke lerende spelletjes die te maken hebben met familie. Ook maken we weer een familieboom.

Familieboom

Aan alle ouders die hun kind(eren) bij Jillz Kinderdagverblijf hebben vragen we aan de ouders of ze familie foto’s willen geven.

Deze foto’s hangen we in de boom en zo hebben we een eigen familie boom. We doen dan verschillende VVE (Vroeg Voorschoolse Educatieve) opdrachten met de kinderen. Bijvoorbeeld vragen we dit zijn, waar is papa, waar is mama en waar bestaat het gezin uit. Hebben jullie huisdieren. Hebben jullie een broer(tje) en of een zus(je). Allemaal vragen die te maken heeft met het thema familie. Maar er worden ook andere dingen gedaan die te maken heeft met het thema familie, bijvoorbeeld knutselen.

Knutselen

Bij elk thema wordt er ook heerlijk geknutseld. Met verschillende materialen en voorwerpen proberen we de kinderen op een speelse manier uit te dagen om nieuwe dingen te leren.

Bij deze opdracht moesten de kinderen een gezicht maken. De ogen, mond, haren, snor hebben we voor de kinderen uitgeknipt. Zelf konden de kinderen dan eerst een bordje verven voor het gezicht en daarna konden zei zelf bepalen waar de gezicht onderdelen geplakt moesten worden. Zo leren de kinderen hun eigen gezicht kennen en leren ze hoe een gezicht eruit ziet.

Voor meer foto’s zie hier.