We hebben vandaag weer het thema verkeer met de kinderen gedaan. De kinderen de verkeersregels geleerd.

Verkeerseducatie voor (ouders van) 0-6 jarigen: is het nodig om daarmee al zo vroeg te beginnen? Moeten we soms denken aan verkeersles aan baby’s?                                                                             Dat laatste maar even niet. Maar toch is het belangrijk dat we al vroeg aandacht besteden aan het verkeer.

De verkeersregels

Deze weken doen we het thema verkeer met de kinderen. We leren dan de kinderen op spelenderwijze om te gaan met de verkeersregels.

Deze kist bevat spelmateriaal en een handleidingen met ideeën om verkeersactiviteiten met de peuters en kleuters te doen. In de kist zitten verschillende leuke verkeersartikelen.                       Bijvoorbeeld oranje pionnetjes, gele hesjes, een fluit, stoplicht, een een boek met opdrachten.

De themaweken worden afgesloten met een ouderbijeenkomst, waarin aandacht wordt besteed aan verkeersopvoeding en veilig vervoer van kinderen.

Ouders

De verkeersopvoeding begint al in de buggy en op het fietszitje. Ongemerkt pikken baby’s, peuters en kleuters al veel op over hoe het er in het verkeer aan toe gaat en hoe je je op straat gedraagt. Jong beginnen met verkeersopvoeding: dat is de centrale boodschap van JONGleren in het verkeer.  De kern van dit programma bestaat uit een verkeersthema voor de kinderen en een informatiebijeenkomst voor de ouders.

Parcours voor peuters

Doordat het niet zo mooi weer was hebben we vandaag het thema verkeer binnen gehouden. We hebben een parcourtje gemaakt met de kinderen.

Eerst hebben we verteld over het thema aan de kinderen, wat voor regels er zijn in het verkeer. Daarna hebben de kinderen een geel veiligheidshesje aangetrokken. Dat vonden de kinderen erg stoer en leuk. Daarna hebben we eerst voorgedaan hoe het parcourtje voor peuters eruit ziet. Onder de tafel door, over het kleedje rollen en goed kijken naar het stoplicht of je moet wachten stoppen of door mag. Rood is stoppen en groen is doorlopen.

Voor meer foto’s zie hier.