De leidsters bedenken elke dag een thuis activiteit voor de kinderen. Zo hebben de kinderen toch verschillende leuke thuis activiteiten te doen en houden we contact met de kinderen.

Voorlezen

Een van de leidsters heeft een boek voorgelezen en dat is opgenomen. naar alle kinderen is dit gemaild en kan dan geluisterd worden. Het boek van de grote walvis werd er voolgezen.

Dansje maken

De volgende dag heeft een leidster als thuis activiteit bedacht om een liedje te zingen en er een dansje bij te doen.

Knutselactiviteit

Vandaag hebben we een leuke knutselactiviteit voor de kinderen bedacht. Ze gaan dan een schaapje maken omdat het lente is geworden. De zon schijnt en de schaapjes komen we weer lekker naar buiten.

Reacties van ouders en kinderen.

We krijgen hele leuke reacties van ouders. De kinderen vinden het leuk om de leidsters te zien en de ouders dat de kinderen even iets anders te doen heeft en dat ze er vrolijk en blij van worden.

We gaan hier gezellig mee door, en als jullie nog leuke tips hebben dan kan je mailen naar info@Jillzkinderdagverblijf.nl

Jillz is dicht tot in ieder geval 6 april.

Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden (niet voor hotels) en sport- en fitnessclubs.

Minister Bruins (Medische Zorg) en minister Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media) lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) toe tijdens een persbijeenkomst. De maatregelen zijn:

  • Scholen en kinderdagverblijven gaan dicht vanaf maandag 16 maart tot en met maandag 6 april. Het gaat hierbij om scholen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en mbo.
  • Voor kinderen van ouders in bijvoorbeeld de zorg, politie, openbaar vervoer en brandweer is er wel opvang in de school en het kinderdagverblijf, zodat hun ouders kunnen blijven werken. Deze opvang is zonder extra kosten. Klik hier voor een lijst van cruciale beroepsgroepen.
  • Docenten gaan onderwijs op afstand organiseren voor kinderen die thuis zitten, met prioriteit voor eindexamenleerlingen in het voortgezet onderwijs en het mbo.
  • Alle eet- en drinkgelegenheden gaan dicht vanaf zondag 15 maart 18.00 uur tot en met maandag 6 april.
  • Sport- en fitnessclubs, sauna’s, sexclubs en coffeeshops sluiten vanaf zondag 15 maart 18.00 uur tot en met maandag 6 april.
  • Iedereen in Nederland wordt gevraagd om waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren. Ook bijvoorbeeld bij het boodschappen doen.
  • Alle eerder genomen maatregelen worden verlengd tot en met maandag 6 april.