Uit ons eigen biologische groentetuintje hebben we heerlijk tomaten plukken. We hebben een tomaten plant in onze tuin en daar groeien heel veel tomaten aan. Tomaten plukken vinden de kinderen erg leuk om te doen. We geven ze ook regelmatig water zodat ze lekker groeien.

Er zijn nu nog heel veel groene tomaten aan, maar er is er al 1 rood. Die tomaten plukken we en gaan we heerlijk met elkaar opeten.

Biologisch groentetuintje

In de kinderopvang gaat het thema gezondheid steeds meer leven. Natuurlijke (groene) kinderopvang, goede voeding en voldoende bewegen dragen bij aan de gezondheid van zowel de kinderen als de pedagogisch medewerkers. Dit hebben we onder andere gedaan door een biologisch tuintje met de kinderen aan te leggen. En van onze tuin een ontdekkingstuin te maken met veel uitdagingen. Want bewegen, gezond eten en buiten spelen zijn belangrijk voor de sociaal-emotionele, cognitieve en fysieke ontwikkeling van kinderen.

Verschillende groentes

We hebben met de kinderen verschillende groentes geplant. Bijvoorbeeld de tomaten maar ook paprika. Daar groeien mooie gele paprika’s aan.

Helaas door de extreem warme weer hebben onze andere groentes en kruiden het niet overleefd. Wanneer het weer beter weer is gaan we die weer opnieuw planten.

Voor meer foto’s zie hier.