Kijk nou wat een prachtige tomaten hebben we in onze bio tuintje geweekt. We zijn er heel trots op, ze zullen waarschijnlijk erg lekker zijn.

Ons biotuintje groeit weer als kool, maar dan nu geen echte kool maar bijvoorbeeld sla of tomaten. De kinderen hebben een paar weken geleden zaadjes geplant in de plantenbakken. en nu een paar weken latere zien we al mooie slablaadjes groeien. Elke dag gaan de kinderen die aanwezig zijn even kijken hoe het groeit en geven we de plantjes een beetje water want daar groeien ze mooi van en heet zonnetje schijnt de laatste tijd elke dag. Ik denk dat als we slablaadjes en tomaten zoveel aandacht en liefde geven we heel snel van deze groente kunnen proeven.

Groente

In onze biotuintje hebben de kinderen met de leidsters verschillende groentes gezaaid. Sperziebonen, radijsjes en dan sla. Sla groeit het beste en radijsjes zien we ook opkomen. We zijn heel benieuwd. Vorig jaar hebben we gezien en geproefd dat het heel lekker is en nog gezond ook.

Groene kinderopvang

In de kinderopvang gaat het thema gezondheid steeds meer leven. Natuurlijke (groene) kinderopvang, goede voeding en voldoende bewegen dragen bij aan de gezondheid van zowel de kinderen als de pedagogisch medewerkers. Dit hebben we onder andere gedaan door een biologisch biotuintje met de kinderen aan te leggen. En van onze tuin een ontdekkingstuin te maken met veel uitdagingen. Want bewegen, gezond eten en buiten spelen zijn belangrijk voor de sociaal-emotionele, cognitieve en fysieke ontwikkeling van kinderen.

Kwaliteit en verzorging

Jillz Kinderdagverblijf volgt een uitgebreid pedagogisch beleid, waarin de sociale en motorische ontwikkeling van kinderen centraal staan. Er worden binnen en buiten het verblijf veel activiteiten georganiseerd. Hoewel Jillz Kinderdagverblijf geen officiële VVE locatie is, vinden we het belangrijk hier aandacht aan te besteden. Zo werken we met de VVE methode Peuterplein en Raai de Kraai.

Bewegen

Bewegen is goed voor de kinderen en goed voor de gezondheid. Daarom gaan we minimaal 1x per dag naar buiten en als het kan wel 2x per dag. De kinderen kunnen dan lekker rennen en springen en hun energie op een goede manier kwijt. Ook gewoon een frisse neus halen is heerlijk. Je komt weer helemaal fit binnen.

Groente oogsten

We hebben al een aantal jaren achter elkaar verschillende groentes geoogst uit ons eigen bio schooltuintje. En heerlijk dat het smaakte, de kinderen vonden de sperziebonen, de tomaten maar ook de paprika’s erg lekker. Ze smaken voller en misschien ook omdat je ze zelf gezaaid en hebt zien groeien smaken ze nog lekkerder.

Kinderopvang Amstelveen

Jillz is al 11 jaar een betrouwbare kinderopvang in Amstelveen. Mocht u meer informatie willen ontvangen dan kunt u mailen naar info@jillzkinderdagverblijf.nl

Aanmelden Jillz Kinderdagverblijf

Om u aan te melden klik hier op Aanmelden/registreren.

Facebook Jillz Kinderdagverblijf

Voor foto’s op Jillz Kinderdagverblijf Facebook pagina. Meer foto’s van onze nieuwjaarsgroet zie op Facebook en Instagram.

Instagram Jillz Kinderdagverblijf

Of volg ons op Instagram Jillz Kinderdagverblijf.