Met een verjaardag feestje trakteren de meeste kinderen altijd op iets lekker maar gezond. Veel vers fruit wordt de laatste tijd mee gegeven, maar dan wel corona proof.

Corona proof

Dat betekend dat we geen besneden fruit krijgen maar wat nog heel is en wij zelf moeten snijden. En verder verpakte etenswaren of cadeautjes. We proberen de ouders zoveel mogelijk gezonde traktaties uit te laten delen. En dat gaat de laatste tijd erg goed. De ouders worden creatief en maken er iets moois van.

Verjaardag

Bij JIllz Kinderdagverblijf vieren we altijd de verjaardag van het kind erg groot. Er wordt gezongen, we halen er muziek instrumenten bij en de jarige krijgt een cadeautje. Vaak wordt er ook door de jarige uitgedeeld. We vragen aan de ouders of ze rekening willen houden met een gezonde traktaties. Zodat alle kinderen iets gezonds naar binnen krijgen.

Fruit

Met fruit kan je heerlijke en leuke traktaties maken. Voor de kinderen gaat het er vaak om hoe het eruit ziet en als dat al mooi is dan is het helemaal niet erg om fruit als traktatie te eten. Integendeel je ziet ze er vaak van smullen. Alleen nu in de corona tijd vragen  we de ouders niet zelf het fruit te snijden om te trakteren, maar snijden wij het voor de kinderen of geven de ouders iets verpakt mee.

Groene kinderopvang

In de kinderopvang gaat het thema gezondheid steeds meer leven. Natuurlijke (groene) kinderopvang, goede voeding en voldoende bewegen dragen bij aan de gezondheid van zowel de kinderen als de pedagogisch medewerkers. Dit hebben we onder andere gedaan door een biologisch tuintje met de kinderen aan te leggen. En van onze tuin een ontdekkingstuin te maken met veel uitdagingen. Want bewegen, gezond eten en buiten spelen zijn belangrijk voor de sociaal-emotionele, cognitieve en fysieke ontwikkeling van kinderen.

Voor meer foto’s zie hier.

Kinderopvang Amstelveen

Jillz is al 11 jaar een betrouwbare kinderopvang in Amstelveen. Mocht u meer informatie willen ontvangen dan kunt u mailen naar info@jillzkinderdagverblijf.nl.