De kinderen hebben hun eigen bio tuintje gemaakt met een lege melkfles, of te wel een tuintje in melkfles. Eerst de melkfles een deurtje inmaken, daarna aarde in doen en daarna de zaadjes. En dan natuurlijk in de gaten houden en water geven. Af en toe tegen ze praten helpt ook. En kijk nou, het groeit! een tuintje in melkfles, misschien kunnen we ze straks eten.

Kosteloos materiaal

We werken veel met kosteloos materiaal, dat is goed voor het milieu en de kinderen vinden het ook nog leuk om zo creatief te zijn. En je kan er meer mee dan je denkt. Kijk maar een Tuintje in melkfles.

Groene kinderopvang

In de kinderopvang gaat het thema gezondheid steeds meer leven. Natuurlijke (groene) kinderopvang, goede voeding en voldoende bewegen dragen bij aan de gezondheid van zowel de kinderen als de pedagogisch medewerkers. Dit hebben we onder andere gedaan door een biologisch tuintje met de kinderen aan te leggen. En van onze tuin een ontdekkingstuin te maken met veel uitdagingen. Want bewegen, gezond eten en buiten spelen zijn belangrijk voor de sociaal-emotionele, cognitieve en fysieke ontwikkeling van kinderen.

Gevarieerde voeding

Op Jillz kinderdagverblijf hebben wij hier ons voedingsbeleid op aangepast. Om de kinderen zoveel mogelijk verschillende smaken aan te bieden variëren we alle eetmomenten op het kinderdagverblijf. Hierbij kijken we goed naar de groentes,  fruitsoorten en het beleg  die al gegeten mogen worden op deze leeftijd.

Warme maaltijden (met natuurlijke ingrediënten)

Wij hebben onlangs een steamer aangeschaft! Hiermee bereiden we 3 keer in de week een warme gezonde maaltijd. Elke keer op een andere dag. Met de steamer worden verse groente, kip/vis/vegetarisch vlees, rijst of aardappelen gestoomd. De smaak blijft op deze manier beter in het eten bewaard. Ook kook je op deze manier gezonder en blijven de vitamine en mineralen intact. De kruiden halen we uit ons zelfgemaakte kruiden tuintje.

Volkoren brood, crackers & rauwkost

Daarnaast eten wij op de andere dagen fijn volkoren brood met gevarieerd (vegetarisch)beleg.

Ook hebben wij de yoghurt onlangs vervangen door crackers met gezonde smeersels en rauwkost. Dit hebben wij gedaan, omdat kinderen door de dag heen al veel zuivel binnen krijgen. Ook is dit een mooie gelegenheid om kennis te maken met nieuwe smaken. De kinderen zijn al goed gewend en kunnen nu lekker genieten van een crackertje met avocado of groene tapenade. Ook de rauwkost hebben we uitgebreid met veel verschillende smaakjes, zoals olijven en augurken.

Vers fruit

Daarnaast krijgen de kinderen elke dag vers fruit. Ook hierbij streven we naar variatie. Dagelijks krijgen de kinderen banaan, appel en peer en als extra een seizoensfruit. Zo laten we de kinderen kennis maken met verschillende fruitsoorten.

Zelf eten maken

Wij vinden het belangrijk om de kinderen te betrekken bij de eetmoment. Dit doen wij door ze veel zelf te laten doen. Zo kunnen ze zelf het brood smeren, helpen bij koken, helpen met afruimen of afwassen. Ook ondernemen we verschillende kookactiviteiten. De kinderen vinden dit erg leuk, waardoor zij nog meer plezier beleven aan de een gezonde voeding.

Voor meer foto’s uit ons bio tuintje zie hier.

Nieuwe uitdagende baan/PM gezocht

Zoek je een nieuwe uitdagende baan kijk op de site bij vacatures. U kunt contact met ons opnemen via de mail info@jillzkinderdagverblijf.nl of bel op 0644227116

Pedagogisch medewerker gezocht

Ben je op zoek naar een leuke, uitdagende baan, neem dan contact met ons op.

Aanmelden

Mocht u uw kind(eren) willen aanmelden dan kan dat via www.jillzkinderdagverblijf.nl/aanmelden

Het Palet

Voor meer info over het Palet zie hier www.hetpalet-zuid.nl

Foto’s van Jillz Kinderdagverblijf klik hier.

Kinderopvang Amstelveen

Jillz is al 11 jaar een betrouwbare kinderopvang in Amstelveen. Mocht u meer informatie willen ontvangen dan kunt u mailen naar info@jillzkinderdagverblijf.nl.

Aanmelden Jillz Kinderdagverblijf

Om u aan te melden klik hier op Aanmelden/registreren.

Facebook Jillz Kinderdagverblijf

Voor foto’s op Jillz Kinderdagverblijf Facebook pagina. Meer foto’s van onze nieuwjaarsgroet zie op Facebook en Instagram.

Instagram Jillz Kinderdagverblijf

Of volg ons op Instagram Jillz Kinderdagverblijf.

Op zoek naar een leuke baan als pedagogisch medewerker? kijk op deze site https://www.jillzkinderdagverblijf.nl/vacatures/