Bij Jillz Kinderdagverblijf hebben we een tweeling, dat is zo leuk om te zien hoe die opgroeien tot grote kinderen. We hebben gedurende de jaren dat we open zijn een aantal gehad.

Tweeling bij elkaar op de groep

Omdat Jillz Kinderdagverblijf een kleinschalig opvang is, zijn de tweelingen bij elkaar in de groep. Dat is voor veel ouders heel prettig, vooral als ze zo klein zijn vind vaak de tweeling het fijn om bij elkaar te zijn en elkaar te hebben.

Lees hier ook waarom, ouders van nu

Thema Mijn lichaam

We zijn begonnen met het thema lichaam. De kinderen leren op speelsewijze alles over hun lijf.. De kinderen vinden dat toch altijd weer grappig en leuk om hun eigen lichaam te ontdekken. Het is ook raar dat het mijn lichaam is. en toch ook weer niet. Om de paar maanden hebben we een nieuw VVE thema.

Nu zijn we bezig met het thema lichaam. De kinderen leren dan op speelse wijze hun lichaam beter kennen. Zo hebben we bij voorbeeld met wattenstaafjes hun vingers laten plakken. Eerst hun handen op een blaadje leggen en om je hand tekenen. Wie dit nog niet zo goed kent helpen we even. Daarna mochten de kinderen zelf de wattenstaafjes opplakken. Of badpakken met verschillende materialen beplakken.

VVE-programma Peuterplein

Kinderen ontdekken de wereld spelenderwijs. Met de uitdagende activiteiten van het voor- en vroegschoolse Educatie (VVE) programma Peuterplein is dit een feest. Peuterplein is ontwikkeld voor kinderen van 0 tot 4 jaar. De activiteiten zijn gericht op het verstandelijk ontwikkelingsniveau van kinderen en ter voorbereiding op de basisschool.

Thema’s Peuterplein

Peuterplein is opgebouwd rondom een aantal projecten met thema’s zoals lente, familie en feest. In de projectboeken worden allerlei activiteiten op alle ontwikkelingsgebieden voorgesteld. In de boeken staan bijvoorbeeld leuke ideeën, spelletjes, liedjes en suggesties voor de inrichting van hoeken in het kinderdagverblijf. De lessen wisselen regelmatig van dag, zodat zoveel mogelijk kinderen aan deze activiteit mee kunnen doen.

De 8 thema’s zijn verdeeld over het gehele jaar. Daarbij is rekening gehouden met pauzes tussen de thema’s. De leidsters krijgen een cursus en worden goed begeleid met cursusmaterialen. Bij elke thema zit een informatiebrief voor de ouders. Peuterplein kan in heterogene groepen worden gebruikt met kinderen van verschillende leeftijden en verschillende taalniveaus. Peuterplein is ontwikkeld op basis van VVE richtlijnen.

Voor meer foto’s zie hier.

Kinderopvang Amstelveen

Jillz is al 11 jaar een betrouwbare kinderopvang in Amstelveen. Mocht u meer informatie willen ontvangen dan kunt u mailen naar info@jillzkinderdagverblijf.nl.

Facebook Jillz Kinderdagverblijf

Voor foto’s op Jillz Kinderdagverblijf Facebook pagina