Afgelopen zondag was het Vaderdag 2022. Alle kinderen hebben voor hun papa een mooi kadootje gemaakt. De papa’s waren er super blij mee, elke ochtend, middag en avond denken en zien ze het Vaderdag 2022 kado van hun kind. Het is een koffiebeker die de kinderen heel mooi geverfd hebben.

Vaderdagkado

Voor Vaderdag maken we jaarlijks weer een leuk kado om aan de vaders te geven. Je ziet ook altijd dat papa’s dat heel leuk vinden dat ze iets krijgen. We proberen altijd iets blijvends te maken, geven zodat je er ook iets mee kan.

De kinderen zijn al druk bezig met hun Vaderdag kado. Alle kinderen maken iets mooi’s voor hun papa.

Of in sommige situaties voor hun broer of oom. De meeste kinderen vinden het altijd erg leuk om iets te knutselen.

Het is een feestdag ter ere van vaders, waarbij hun vaderschap, vaderlijke plichten en de invloed van vaders in de samenleving wordt gevierd.

In Nederland wordt het gevierd op de derde zondag in juni. In België viert men Vader dag op de tweede zondag in juni. Het feest komt voort uit de voorafgaande Moederdag.

Geschiedenis

Naar verluidt is Vaderdag in 1909 geïntroduceerd door mevrouw Sonora Smart Dodd, uit de staat Washington. Ze wilde graag haar vader, William Jackson Smart, eren. Hij was een veteraan uit de Burgeroorlog, die weduwnaar was geworden, nadat zijn vrouw in het kraambed bij de geboorte van hun zesde kind gestorven was.

Toen zijn dochter volwassen geworden was, wilde ze de kracht en het doorzettingsvermogen van haar vader onder de aandacht brengen. Zij was hiervoor geïnspireerd door Anna Jarvis, die een jaar eerder een Moederdag had gelanceerd.

De eerste Vaderdag vond toen plaats op 19 juni 1910 in Spokane in de staat Washington. President Coolidge steunde in 1924 het idee om Vaderdag te vieren. Maar het geheel uit mannen bestaande Amerikaanse congres wilde niet iets doorvoeren dat zo de mannen in het zonnetje zette.

Het effect hiervan was dat de dag pas officieel in de VS erkend werd tijdens het presidentschap van Richard Nixon in 1972.

In Nederland werd vanaf 1937 in oktober Vaderdag gevierd. Op initiatief van de toenmalige Nederlandse Bond van Herenmodedetaillisten werd in 1948 afgesproken dat Vaderdag naar de derde zondag van juni  kwam.

Meer over dit onderwerp zie hier.

Kinderopvang Amstelveen

Jillz Kinderdagverblijf is al 13 jaar een betrouwbare kinderopvang in Amstelveen. Jillz Kinderdagverblijf is een kleinschalige opvang voor kinderen van 0-4 jaar oud. Jillz Kinderdagverblijf heeft 2 groepen. Mocht u meer informatie willen ontvangen dan kunt u mailen naar info@jillzkinderdagverblijf.nl.

Kinderdagverblijf Amstelveen Lindenlaan

Wij zijn al 13 jaar een betrouwbare kinderopvang in Amstelveen. Dit is een kleinschalige opvang voor kinderen van 0-4 jaar oud. Mocht u meer informatie willen ontvangen dan kunt u mailen naar info@jillzkinderdagverblijf.nl.

Kinderopvang Amstelveen Benderslaan

Jillz kdv is al 13 jaar een betrouwbare kinderopvang in Amstelveen. Dit is een kleinschalige opvang voor kinderen van 2-4 jaar oud. Mocht u meer informatie willen ontvangen dan kunt u mailen naar info@jillzkinderdagverblijf.nl.

Aanmelden Jillz Kinderdagverblijf

Om u aan te melden klik hier op Aanmelden/registreren.

Facebook Jillz Kinderdagverblijf

Voor foto’s op Jillz Kinderdagverblijf Facebook pagina. Meer foto’s van onze nieuwjaarsgroet zie op Facebook en Instagram.

Instagram Jillz Kinderdagverblijf

Of volg ons op Instagram Jillz Kinderdagverblijf.