Het is vakantie, de kinderen hebben herfstvakantie. Maar alleen de kinderen die op school zitten. Maar desondanks hebben wij ook een beetje vakantie. Dat klinkt gewoon leuk want vakantie is vaak plezier en leuke dingen doen.

Herfstvakantie

In 2019 valt de herfstvakantie voor Zuid Nederland op 12 t/m 20 oktober (week 42), voor Midden en Noord Nederland op 19 t/m 27 oktober (week 43). De herfstvakantie duurt 1 week.

sommige kinderen zijn echt weg op vakantie omdat ze bijvoorbeeld een oudere broer of zus hebben en daarom vrij zijn. Maar er blijven ook heel veel kinderen gezellig bij ons en daar maken we dan een gezellige week van. Met verschillende activiteiten.

Activiteiten

We gaan met zowel klein als groot verschillende activiteiten doen. En het ligt aan het weer of we ze buiten of binnen doen. We hopen natuurlijk dat he tniet de hele dag regent en we lekker naar buiten ook kunnen. Want buiten kan je toch iets meer bewegen en lekker je energie kwijt.

Wat kan je allemaal doen

Je hoeft natuurlijk niet op vakantie te gaan in de herfstvakantie. Er is vaak genoeg te doen in eigen land! Ga een dagje naar een stad die je nog nooit hebt gezien of een pretpark bezoeken. Een dagje de natuur in door bijvoorbeeld een wandeling te maken door een bos in de buurt kan ook erg leuk zijn! Je hoeft niet ver weg te gaan om er een geslaagde herfstvakantie van te maken!

Het is verstandig om de herfstvakantie ruim vooruit te boeken. Vooral als je met kinderen op vakantie wil kun je deze het beste nog vóór de zomer boeken. Dit omdat veel hotels met familiekamers een beperkt aanbod hebben in deze periode en vaak veel vol geboekt is als je tot het laatste moment wacht. Wil je jezelf dus garanderen van een herfstvakantie volledig aan jouw wensen voldoet, probeer dan zo vroeg mogelijk te boeken voor deze periode!