We hebben op een leuke manier van het raam een vissenkom gemaakt. De kinderen hebben van ballonnen en knutsel spulletjes leuke vissen en inktvissen gemaakt.

Knutselen

De kinderen vinden het altijd leuk om te knutselen. Knutselen is ook goed voor de fijne motoriek. Deze wordt hierdoor gestimuleerd om te ontwikkelen.

Fijne motoriek

De basis van de fijne motoriek wordt al vroeg gelegd: je baby grijpt naar alles wat los en vast zit. Eerst met zijn hele hand, wat later met duim en wijsvinger. Die motorische vaardigheden breiden zich steeds meer uit, tot de kleinste voorwerpen niet meer veilig zijn voor je kind.

Motoriek is het vermogen om te bewegen. Hierbij is er een onderscheid tussen de grove en fijne motoriek. De grove motoriek gaat over grove bewegingen, zoals zwaaien, wijzen, rollen, kruipen en lopen. Bij de fijne motoriek draait het allemaal om de fijne bewegingen: tekenen, knippen, met een lepel eten of het vasthouden van een potlood.

Voelen, aanraken en vastpakken: al deze vaardigheden helpen bij de ontwikkeling van de fijne motoriek. Tegelijkertijd worden ook de zintuigen getraind: tijdens het aanraken en vastpakken van voorwerpen ontwikkelt je baby ook zijn tastzin. De motorische ontwikkeling én de zintuigelijke ontwikkeling gaan dus hand in hand.

Vissen en octopussen

In de vissenkom zitten verschilellende vissen en octopussen, of zijn het kwalletjes. Het maakt niet uit wat het zijn, als je maar lekker aan het genieten bent en creatief bezig bent.

Voor meer foto’s zie hier.