Deze week zijn we begonnen met het thema VVE thema het lichaam.

VVE thema Peuterplus

Je lichaam is toch maar iets raars, het wordt steeds groter, je haar groeit, elke neus, ogen zijn anders. Waarom heb ik bruin haar en jij blauwe ogen? Als je de kinderen ernaar vraagt valt het ze opeens op, daarvoor zijn ze daar eigenlijk helemaal niet mee bezig.

Peuterplus activiteiten

Op spelenderwijze leren we de kinderen hun lichaam beter kennen, bv zelf een spiegeltje maken, wie zie ik daar nou? he dat ben ik?! of zelf je gezicht na maken waar zit mijn neus eigenlijk  of mijn oren en wat voor kleur ogen heb ik en waar zitten die? Maar we leren ze ook waarom heb ik botjes in mijn lichaam en wat kan je ermee en wat als ik ze niet heb?

Kortom de kinderen leren op spelenderwijze weer erg veel over hun het lichaam kennen.

Voor meer foto’s zie hier.