Het is weer warm weer in Nederland. Iedereen loopt weer buiten en heeft een mooie glimlach op zijn of haar gezicht. De kinderen vinden het heerlijk om dan buiten met water te spelen in een badje buiten.

Badje buiten

Met dit veel te heerlijk zonnig weer hebben we in de schaduw een heerlijk verkoelend badje buiten voor de kinderen neergezet. Schaterlachend rennen ze er in en uit. Je ziet de kinderen echt genieten van het verkoelde water.

Regels bij warm weer voor kleine kinderen

  • Drink genoeg bij warm weer.
  • goed insmeren met factor 50
  • Veel in schaduw plekken de kinderen laten spelen
  • Beperk lichamelijke inspanning ’s middags.
  • Niet de hele dag buiten in de zon spelen

Zelfgemaakte vruchten ijsjes eten

Omdat het zo lekker warm weer is hebben we met de kinderen water ijsjes gemaakt. Lekker een beetje vruchten geperst en daar water bij gedaan. Dit mengsel in kleine bakjes zakjes doen en in de vriezer plaatsen. Na een paar uur heb je heerlijke gezonde vruchten ijsjes. En bij heerlijk zomers warm weer is dat natuurlijk erg lekker.

Verder zoeken de kinderen zelf verkoeling bij de bosjes en onder de boom. De zandbak ligt altijd lekker in de schaduw dus dat is een favoriete plek van de kinderen. Lekker vers zand is er gisteren in geplaatst zodat er weer heerlijke zandtaartjes gemaakt kunnen worden.

Voor meer foto’s zie hier.