Drie keer in de week eten we warme maaltijden met de kinderen. Bij Jillz Kinderdagverblijf eten we zoveel mogelijk gezond eten. Gedurende de dag eten we verse en natuurlijke producten. We bereiden alle hapjes zoals fruit hapje en warme maaltijden zelf en vers.

Voedingsbeleid

Kinderen zijn volop in de groei, daarom is het zo belangrijk dat een kind gezond en gevarieerd eet.

Gevarieerde voeding

Op Jillz kinderdagverblijf hebben wij hier ons voedingsbeleid op aangepast. Om de kinderen zoveel mogelijk verschillende smaken aan te bieden variëren we alle eetmomenten op het kinderdagverblijf. Hierbij kijken we goed naar de groentes, fruitsoorten en het beleg die al gegeten mogen worden op deze leeftijd.

Gezonde maaltijden (met natuurlijke ingrediënten)

We laten onze maaltijden bezorgen door een luxe (vegetarisch) slager,3 keer in de week een warme gezonde maaltijd. Elke keer op een andere dag.  In de zomer halen we de kruiden uit ons zelfgemaakte kruiden tuintje.

Volkoren brood, crackers & rauwkost

Daarnaast eten wij op de andere dagen fijn volkoren brood met gevarieerd (vegetarisch)beleg.
Ook hebben wij de yoghurt onlangs vervangen door crackers met gezonde smeersels en rauwkost. Dit hebben wij gedaan, omdat kinderen door de dag heen al veel zuivel binnen krijgen. Ook is dit een mooie gelegenheid om kennis te maken met nieuwe smaken. De kinderen zijn al goed gewend en kunnen nu lekker genieten van een crackertje met avocado of groene tapenade. Ook de rauwkost hebben we uitgebreid met veel verschillende smaakjes, zoals olijven en augurken.

Vers fruit

Daarnaast krijgen de kinderen elke dag vers fruit. Ook hierbij streven we naar variatie. Dagelijks krijgen de kinderen banaan, appel en peer en als extra een seizoensfruit. Zo laten we de kinderen kennis maken met verschillende fruitsoorten.

Zelf eten maken

Wij vinden het belangrijk om de kinderen te betrekken bij de eetmoment. Dit doen wij door ze veel zelf te laten doen. Zo kunnen ze zelf het brood smeren, helpen bij koken, helpen met afruimen of afwassen. Ook ondernemen we verschillende kookactiviteiten. De kinderen vinden dit erg leuk, waardoor zij nog meer plezier beleven aan de een gezonde voeding.

door deze maatregelen proberen we onze kinderen zo gezond eten te geven.

Vegetarisch

Zoveel mogelijk eten we vegetarisch. Zo kunnen alle kinderen hiervan eten. We hebben vegetarisch gehakt, burgers en balletjes maar ook smeerworst vinden de kinderen erg lekker. Ouders vragen regelmatig waar we de vegetarische smeerworst kopen. Maar soms eten we ook kip of vis.

Diverse gerechten

We bereiden de diverse gerechten zelf in onze keuken, wel volgens protocol zodat alles volgens de regels gaat.

Elke maand maken we een warme maaltijden schema zodat ouders weten wanneer ze warm hebben gegeten en wat we hebben gegeten. Dat vinden de ouders erg prettig. De dagen verschillen per week zodat elk kind warm eten krijgt.

Voor meer foto’s zie hier.

Aanmelden

Mocht u uw kind(eren) willen aanmelden dan kan dat via www.jillzkinderdagverblijf.nl/aanmelden

Het Palet

Voor meer info over het Palet zie hier www.hetpalet-zuid.nl

Foto’s van Jillz Kinderdagverblijf klik hier.

Kinderopvang Amstelveen

Jillz is al 11 jaar een betrouwbare kinderopvang in Amstelveen. Mocht u meer informatie willen ontvangen dan kunt u mailen naar info@jillzkinderdagverblijf.nl.

Aanmelden Jillz Kinderdagverblijf

Om u aan te melden klik hier op Aanmelden/registreren.

Facebook Jillz Kinderdagverblijf

Voor foto’s op Jillz Kinderdagverblijf Facebook pagina. Meer foto’s van onze nieuwjaarsgroet zie op Facebook en Instagram.

Instagram Jillz Kinderdagverblijf

Of volg ons op Instagram Jillz Kinderdagverblijf.