Wat maakt onze opvang bijzonder?

Wij lichten graag toe!

Aandacht & diversiteit

Een kinderdagverblijf kiezen, dat doe je niet zomaar. Het is lastig de verschillen te zien. Wij zijn erg trots op de opvang die wij aan kind en ouder bieden. Maar wat maakt ons nou zo bijzonder? Dat is soms best moeilijk uit te leggen. We kunnen het beter laten zien. Daarom lichtten we op deze pagina een aantal elementen en activiteiten uit die bij onze kinderopvang eigenlijk heel vanzelfsprekend zijn.

Wij vinden het namelijk enorm leuk en essentieel om de kinderen diversiteit te kunnen aanbieden. Naast de dagelijkse structuur nemen we daarom regelmatig andere activiteiten in onze planning op. Activiteiten die de kinderen stimuleren en helpen in hun eigen ontwikkeling, maar die hen natuurlijk ook vooral veel plezier bieden!

 

Activiteiten

We zijn kleinschalig. We vinden het belangrijk om ieder kind voldoende aandacht en goede verzorging te bieden. Daarom streven we altijd naar een extra Pedagogische Medewerker op de groep. En kun je als ouder je kind de hele dag volgen op de Ouderapp. Maar ons beleid gaat in de praktijk nog verder dan dat. We ondernemen graag leuke activiteiten met de kinderen, binnen en buiten het kinderdagverblijf.
 

Zo organiseren wij onder andere:

 • Cultuuractiviteiten voor kleintjes met MeMo
 • Uitstapjes naar het Bejaardentehuis
 • Uitstapjes naar de Bibliotheek

Naast de regelmatige uitstapjes, besteden wij extra veel zorg, liefde en aandacht aan de kinderen. Én is ons kinderdagverblijf graag een weerspiegeling van de samenleving en vinden we het belangrijk dat kinderen met diverse cultuurachtergronden van elkaar kunnen leren.

 

Memorable Momenten voor Kleintjes

MeMo

MeMo staat voor Memorable Momenten voor Kleintjes, ook wel cultuur voor kleintjes genoemd. Om de week, elke keer op een andere dag, komt er een artiest langs die de kinderen 20 minuten iets cultureels laat beleven. Het kan (iemand) een mimespeler zijn, of een artiest met een viool/gitaar, of een danseres. Het is elke keer een verrassing. Om kind en ouder erbij te betrekken, krijgt iedereen een inlogcode om zo nog meer interactie met de artiest te krijgen. Voor meer informatie over de aanpak en informatie voor ouders kun je een kijkje nemen op de MeMo website.

Baby- en kindergebaren

Gebarentaal

Met Baby- en Kindergebaren ondersteunen we onze woorden met gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal (NGT). Door het gebruiken van gebaren kun je met kinderen communiceren voordat ze fysiek in staat zijn om te praten. Met gebaren geven we baby’s vanaf ongeveer 8 maanden een stem waarmee ze zich verstaanbaar kunnen maken. Dit kan veel frustratie en driftbuien voorkomen.

Gebarentaal heeft veel voordelen in de kinderopvang. Het stimuleert de taalontwikkeling. Kinderen maken bij de gebaren sneller de juiste woordklanken, waardoor ze zich doorgaans eerder verbaal kunnen uit te drukken. Op de locaties van Jillz Kinderdagverblijf passen we bij verschillende activiteiten, eetmomenten en liedjes gebaren toe om de boodschap aan kinderen te verduidelijken.

Gebarentaal voor kinderen bij Jillz Kinderdagverblijf Amstelveen

Jong en oud samen genieten

Bejaardentehuis

Jong en oud ontmoeten elkaar. Al jarenlang gaat Jillz Kinderdagverblijf een paar keer per jaar met de grote kinderen langs bij bejaardentehuis “Huis aan de Poel”. Het is zo ontroerend om te zien hoe jong en oud op elkaar reageert. De meeste kinderen lopen meteen naar een opa of oma toe en willen graag op schoot. Maar dat hoeft niet natuurlijk! Met elkaar maken we er een gezellige ochtend van, we gaan bijvoorbeeld samen tekenen, ballen overgooien, een koekje en limonade drinken of gewoon gezellig liedjes zingen en een dansje maken. De bewoners en kinderen nemen met een glimlach op hun gezicht afscheid van elkaar en roepen naar elkaar tot de volgende keer.

Zelf een boekje uitzoeken

Bibliotheek

Om de zoveel tijd gaan we met een aantal grote kinderen naar de Bibliotheek in Stadshart Amstelveen. Onderweg in de bolderkar zingen we liedjes en kijken we goed om ons heen wat we allemaal zien. Bijvoorbeeld eendjes in het water, mooie bloemen of we zien hele grote vrachtwagens voorbij rijden. En daar staan we dan even bij stil.

In de Bibliotheek is het eerst even rond kijken wat ze allemaal hebben, maar al snel zoeken de kinderen een boekje uit om zelf te lezen of laten zich heerlijk voorlezen. Er is ook een computer met uitdagende spelletjes erop, dat vinden de kinderen ook erg leuk om te ontdekken. Kortom lezen en eropuit trekken is goed voor de ontwikkeling van het kind.

Altijd op de hoogte

Ouderapp

Jillz Kinderdagverblijf maakt gebruik van de Bitcare Ouderapp. Op ieder moment van de dag kun je in de app zien hoe het met jouw kind gaat op ons kinderdagverblijf. Digitale overdrachten zijn erg fijn en makkelijk voor beide partijen. Maar we vinden het nog steeds belangrijk om een goede band met de ouders te hebben, dus de warme overdracht blijven we houden!

 

Met de app kunt u onder andere:

 • Dagritme van uw kind bekijken:
 • Hoe heeft hij of zij geslapen en gegeten, et cetera.
 • Wat hebben ze vandaag gedaan
 • Foto’s bekijken

 

Maar ook:

 • Facturen terugzien en jaaropgaven inkijken
 • Ruil of extra dagen aanvragen
 • Ziekmelding doen
 • Uw kind afmelden

Meer dan beleid

Waar staan wij voor?

Liefdevol en open

Bij Jillz Kinderdagverblijf werken we met gekwalificeerde medewerkers. Zij voelen zich betrokken bij de kinderen en de ouders. De PM’ers tonen genegenheid, geven liefdevolle aandacht en laten zien dat ze er voor het kind willen zijn. Dit uit zich door een open en toegankelijke houding en het creëren van een warme en veilige omgeving. Zo heeft het kind het gevoel te allen tijde welkom te zijn.

Verschillende culturen

Jillz Kinderdagverblijf is graag een afspiegeling van de maatschappij. Je vindt bij ons kinderen met verschillende cultuurachtergronden. Dat vinden we erg belangrijk, want van elkaar leer je. Ook op zomerfeesten is het erg leuk om diverse verschillende gerechten uit te proberen.

Blog

Ons laatste nieuws!

In onze blog vertellen we u graag wat er gaande is op onze 2 kinderdagverblijven in Amstelveen. Zo leest u welke leuke activiteiten we hebben ondernomen met de kinderen; wat voor nieuwe programma's we aan onze opvang hebben toegevoegd; en welke ontwikkelingen er zijn bij Jillz Kinderdagverblijf.

Locaties

LINDENLAAN

Lindenlaan 388
1185 NM Amstelveen
020 822 18 83

BENDERSLAAN

Benderslaan 2
1185 EK Amstelveen
06 39 768 529

KvK: 78448891

Stel uw vraag!

Wij horen graag van u! In dit contactformulier kunt u eenvoudig uw vragen en/of opmerkingen stellen. Uw kindje inschrijven kan via het aanmeldingsformulier.