De kinderen hebben deze dagen heerlijk met water spelen. Door het warme weer zijn we bijna de hele dag buiten geweest. Wel zijn de kinderen goed ingesmeerd met zonnecrème.

Zonnecrème

We smeren voor we naar buiten gaan alle kinderen in met zonnecrème factor 50.

Bescherming tegen de zon is eenvoudig door te ‘smeren, kleren, weren’:

  • Smeer de huid in met zonnebrandcrème, bedek de huid met kleding en weer af en toe de zon door de schaduw op te zoeken.
  • Zorg voor schaduwplekken waar kinderen buiten spelen.
  • Stel richtlijnen op voor het insmeren met zonnebrandcrème.
  • Stimuleer kinderen op heel zonnige dagen een petje of hoedje te dragen ter bescherming tegen de zon.
  • Leg kinderen uit waarom ze beschermd moeten worden tegen de zon.
  • Betrek ook de ouders erbij. Idealiter voeren zij thuis hetzelfde gedrag uit, zodat kinderen niet beter weten dan zich te beschermen tegen de zon.

Veel drinken

Op dagen dat het echt prachtig warm weer is, drinken we extra veel water. We bieden de kinderen naast de 3x standaard op een dag, nu nog 2x of 3x  extra wat water aan. Soms ook lauwe thee. Dat vinden de kinderen ook erg lekker en dat is erg verfrissend als het warm weer is.

Is water drinken op de kinderopvang goed genoeg?

Goed en goedkoop: kinderen water geven om te drinken op de kinderopvang in plaats van ranja/ limonade of diksap. Consultatiebureaus adviseren – net als het voedingscentrum – om kinderen water te geven in plaats van zoete drankjes. Toch is het gangbaar dat kinderen op de kinderopvang ranja drinken.

 

Voor meer foto’s zie hier.