Zaadjes planten met de kinderen doen we ieder jaar, zo zien de kinderen waar het eten vandaan komt. Verschillende zaadjes planten we.

Groene kinderopvang

In de kinderopvang gaat het thema gezondheid steeds meer leven. Natuurlijke (groene) kinderopvang, goede voeding en voldoende bewegen dragen bij aan de gezondheid van zowel de kinderen als de pedagogisch medewerkers. Dit hebben we onder andere gedaan door een biologisch tuintje met de kinderen aan te leggen. En van onze tuin een ontdekkingstuin te maken met veel uitdagingen. Want bewegen, gezond eten en buiten spelen zijn belangrijk voor de sociaal-emotionele, cognitieve en fysieke ontwikkeling van kinderen.

Schooltuintje

Het is net een soort schooltuintje van vroeger, maar nu op het kinderdagverblijf verzorgen de kinderen hun groente en kruiden. De groeten eten we of verwerken we in onze maaltijden. Zoz ien de kinderen waar de groente en andere producten vandaan komen.

Groeiproces

Samen met de kinderen kijken we naar het groeiproces van bijvoorbeeld de tomaat maar het kan ook van de sperziebonen zijn. Deze groeien namelijk beide erg goed en snel. We hopen dat we net als voorgaande jaren weer heerlijke groentes en fruitsoorten en kruiden kunnen eten.

Gezonde voeding

Jillz Kinderdagverblijf houdt van een gezonde voeding, zoals fijn volkorenbrood, vegetarische producten, verse groente & kruiden o.a. uit eigen biologisch tuintje en geen suiker. Daarnaast wordt er 3x per week een warme gezonde, verse maaltijd geserveerd voor de kinderen.

Voor meer foto’s zie hier.