Deze week hebben we weer met de kinderen zandkoekjes gebakken. Alle kinderen kregen een stukje deeg waar ze een koekje mee kunnen maken.

Zandkoekjes recept

Benodigdheden:

  • 1 ei
  • 150 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 200 gram bloem
  1. Splits het ei en gebruik alleen de eidooier. Meng vervolgens alle ingrediënten in de keukenmachine tot het deeg een korrelige structuur heeft. Kneed de deegkruimels met koele handen tot een samenhangend deeg. Rol tot een bal en verpak in vershoudfolie en laat het 30 min. in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een lap van ca. 40 x 40 cm en 3-4 mm dik. Steek met behulp van uitsteekvormpjes of een glas koekjes uit het deeg. Kneed het resterende deeg tot een bal en rol opnieuw uit tot al het deeg gebruikt is. Leg de koekjes op enige afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Bak de koekjes in het midden van de oven in 15-20 min. lichtbruin en gaar. Neem ze van de bakplaat en laat afkoelen, bij voorkeur op een rooster.

Woensdagmiddag tip

Leuke woensdagmiddag tip om samen met je kind(eren) koekjes te bakken. Het deeg is zo gemaakt en daarna gezellig samen aan de slag met uitsteek vormpjes of gewoon zelf iets leuks kneden en vormen en lekker kliederen.

Kliederen

Kinderen vinden het heerlijk om te kliederen, lekker vies worden en mama of papa worden niet boos. Alle kinderen kregen 2 bolletjes die ze eerst met meel in moesten dopen. Daarna een balletje draaien. Dat ging bij sommige kinderen al steeds beter en daarna lekker plat stampen met je handen. Soms toch nog een keer een balletje maken want het plat stampen is wel heel erg leuk.

Daarna het tweede balletje kneden en plat stampen met de handen.

Als alle koekjes klaar zijn gaan ze de oven in en mogen ze mee met papa en mama. Hmmm lekker smullen en wat ruikt het lekker bij Jillz Kinderdagverblijf.

Voor meer foto’s zie hier.