Het is weer zomers weer in Nederland en daar geniet iedereen van.

Er worden verschillende dingen met de kinderen gedaan om je lekker af te koelen met bijvoorbeeld water.

Blote voeten

In deze tijd is het natuurlijk heerlijk om lekker met water te spelen. We hebben allemaal badjes neergezet waar de kinderen in kunnen zitten.

Lekker met de voetjes pootje baden of met speeltjes in het water. Alle kinderen mochten op hun blote voeten buiten spelen, dat is met dit warme weer heerlijk.

Kinderen voelen zich erg vrij als ze geen schoenen aan hoeven. De kinderen kunnen dan heerlijk doen waar ze zin in hebben.

Maar van al het spelen en heerlijk zomers weer krijg je ook dorst en daarom hebben we heerlijk verfrissend water voor ze gemaakt.

Water

In onze eigen tuin hebben we munt gepot en dat groeit nu heel goed.

We hebben daarom plastic kannen met water gevuld en daar hebben we munt blaadjes in gedaan en heerlijke stukjes komkommer.

Hierdoor wordt het water fris en ruikt het heerlijk. De verse munt en de komkommer eten we niet op, maar naast het drinken krijgen de kinderen iets anders om te eten.

We delen namelijk aan het eind van de dag gezonde verse groentes uit. Zoals tomaat, komkommer, paprika, augurk, olijven.

Dit wordt op een schaal klein gesneden en de kinderen mogen om de beurt iets van de schaal af pakken.

De kinderen kunnen dan zelf kiezen waar ze trek in hebben.

Omdat het bijna oma en opa dag is, hebben we vandaag de springkussen uitgetest met de kinderen.

Springkussen

Voor oma en opa dag willen we de springkussen met mooi weer buiten plaatsen. Dit hebben we vandaag uit getest. en gelukkig hij is nog helemaal heel.

De kinderen vonden het super spannend wat er ging gebeuren.

En toen ze zag wat het was waren ze helemaal door het dolle heen.

Voor meer foto’s zie hier.