Vandaag schijnt het zonnetje niet. Helaas is het niet elke dag feest.

In plaats van het zonnetje regent het bijna de hele dag. Dat is heel jammer want daardoor hebben we niet veel buiten kunnen spelen.

Buiten spelen

Voor de kinderen is buitenspelen erg fijn. Ze kunnen hun energie kwijt en hun grove motoriek gebruiken. Maar door de groene uitdagende tuin zijn ze ook bezig met hun fijne motoriek. Bijvoorbeeld op het voelbord voelen, na hele kleine plantje kijken, of met zand spelen. We proberen twee keer per dag met de kinderen naar buiten te gaan. De kinderen genieten daar heel veel van.

Na regen komt zonneschijn

Maar zoals ze altijd zeggen na regen komt zonneschijn en dan hopen we natuurlijk allemaal. Want morgen is het Modderdag en gaan we lekker met modder spelen. We hebben al verschillende activiteiten voor de kinderen bedacht. Maar vandaag gaan we onder andere met de kinderen knutselen.

Knutselen

Kinderen vinden buiten spelen, knutselen en voorlezen erg leuk. Omdat het vandaag regent zijn we niet zo lang buiten geweest. We hebben daarom met de kinderen een zonnetje geknutseld.

De kinderen kregen een geel rondje en gekleurde ijs stokjes. Daarmee mochten ze zelf de zonnestralen mee plakken.

Ze mochten ook zelf lijm op de stokjes doen en plakken waar ze wilden. Sommige kinderen plakten de ijs stokjes precies naast elkaar maar andere kinderen deden ze weer uit elkaar.

Daarna mochten ze het zonnetje inkleuren met wasco. Er werden gezichtje opgetekend maar ook mooie figuurtjes. De kinderen mochten zelf bepalen wat ze wilden. en het resultaat was hartstikke leuk.

Er was meteen een heerlijke warme zonnestralen in Jillz Kinderdagverblijf te voelen. We hopen dat onze mooie zonnetjes ervoor zorgen dat snel weer de echte zon gaat schijnen.

Want dat is natuurlijk het fijnst. Maar een hele slimme opmerking van Jantje was : “maar nu hebben de plantjes en de bloemetjes ook weer water en daar groeien ze heel goed van!”

Voor meer foto’s zie hier.